6 native bee balms to grow for prachtige color in the garden - finegardening

6 Native Bee Balms to Grow for Prachtige Color in the Garden - FineGardening.

6 Native Bee Balms to Grow for Prachtige Color in the Garden.

Van oude favorieten tot nieuwe selecties, deze zomerbloeiende vaste planten zal uw tuin zoemen met bestuivers.

Wanneer bijenbalsem in bloei staat, treden ze op als een baken voor bijen.

Inheemse Alternatieven voor Hostas (That Are Deer Resistant).

Tour een Verzamelaars Tuin gevuld met Kunstige Plant Combinaties.

Zones 49) is lang een tuinnietje geweest voor zijn gedurfde bloemkleuren. De gewone naam komt voort uit het feit dat de hars een natuurlijke remedie is om de pijn van bijensteken te verzachten. Maar deze plant is beter bekend in de tuinierende wereld omdat hij een favoriet van velen is.

Zones 49) is inheems in Noord-Amerika, net als sommige anderen.

bijenbalsem met kleurrijke, levendige, bestuiver-aantrekkelijke bloemen.

De bloemen van Jacob Cline zijn een heldere, vuurmotor rood.

is een doorlopend probleem voor veel bijenbalsem, vooral in situaties van overbevolking of slechte luchtcirculatie. Jacob Cline is meer bestand tegen poederige meeldauw dan vele andere rassen. Ontdekt in de buurt van de Blue Ridge Parkway, werd het genoemd door Jean Cline, een Georgia plantman, ter ere van zijn zoon Jacob.

de grote 4 inch brede rode karmozijnen bloemen zijn meestal op hun piek in het midden van de zomer. Groeiend tot een hoogte van 4 voet, Jacob Cline is een beruchte zwerver, met een plant in staat om een breedte van meer dan 3 voet na 3 jaar van vestiging te bereiken. Wees bereid om het te bewerken uit andere planten als het besluit om zijn weg te vinden in onwelkome grondgebied.

Raspberry Wijnbalsem levert uitzonderlijke kleur met levendig paarse bloemen.

Ingevoerd in 1992 door Darrell Probst en White Flower Farms, Raspberry Wijn heeft niet alleen grote, 3-inch brede frambozen rode bloemen, maar een geur doet denken aan.

De kleur van de bloemen is prachtig, en ze zijn bedekt met bijen wanneer in volle bloei. Deze plant groeit 30 tot 42 centimeter hoog en moet worden verdeeld 15 tot 18 centimeter uit elkaar. Het heeft een neiging om zich te verspreiden. Ik heb geen significante meeldauw problemen gezien op deze inheemse cultivar, en zijn gemakkelijk te verzorgen.

Op Parade bijenbalsem is een hybride met een lange bloei periode.

Lang en compact, Op Parade groeit 4 voet hoog en 3 voet breed, bijna zo groot als a.

De dichte donkergroene bladeren en magenta rode bloemen bieden een solide show van kleur die niet wordt geproduceerd door vele andere vaste planten. In bloei voor maximaal vier weken in het midden van de zomer, het moet zijn.

regelmatig om de bloeitijd zo lang mogelijk te verlengen. Zoals met alle bijenbalsems, On Parade is tolerant voor de meeste bodemtypes en een breed scala aan pH van de grond.

Pardon Mijn Cerise heeft rood tot roze bloeit op een compacte plant.

Als u op zoek bent naar een vaste plant te passen in een kleinere ruimte, draai dan naar Pardon Mijn Cerise bijenbalsem. Deze plant heeft kersenkleurige rood-roze bloemen en een diminutieve grootte, groeien 10 tot 12 centimeter hoog en breed. Dit maakt het de perfecte keuze voor de voorzijde van een grens. Aanbedden door vlinders, bijen, en hummingbirds, het is nuttig in containers of als vulplant in tuinbedden.

Balmy Rose bee balsem heeft roze bloemen en uitstekende schimmelweerstand.

Balmy Rose bee balsem biedt een aantal van de beste weerstand tegen meeldauw van alle nieuwe inheemse bijenbalsem cultivars op de markt. Zeer compact op 10 tot 12 centimeter hoog en 8 tot 10 centimeter breed, de 2-inch-brede rosy aan magenta roze bloemen zijn geurig en staan rechtop op sterke, compacte stengels. Deze variëteit zal niet zaaien of naturaliseren door uw tuin.

Wilde bergamot is een krachtige inheemse met bleke paarse bloemen.

Wilde bergamot is inheems in de continentale Verenigde Staten met uitzondering van Californië en Florida. U vindt deze 3-tot 4-voets tall inheemse op de rand van bossen en in open velden, waar de bloemen zijn een belangrijke bron van.

Resistent om te grazen door konijnen en herten, kan wilde bergamot zelfs worden geplant onder een zwarte walnoot boom (.

Of gekweekt ten behoeve van bestuivers of voor de bloemen geur, kleur, of.

bijenbalsem zijn zeker een waardige aanvulling op uw tuin. Als je uit de ruimte in uw bedden, overwegen a.

Marti Neely, FAPLD, bezit en exploiteert Marti Neely Design and Associates in Omaha, Nebraska.

Haal onze laatste tips, artikelen en instructievideo's naar je inbox.

Log in of creëer een account om een commentaar te plaatsen.

De beste inheemse Viburnums voor de noordelijke vlakten.

Plant in Fall for Spring Color in the Northern Plains, Deel II: Bomen and Shrubs.

Plant in Fall for Spring Color in the Northern Plains, Part I: Perennials.

We kennen en houden allemaal van peterselie, wijze rozemarijn en tijm. En dan is er zoete basilicum die misschien de koningin van al de kruiden is. Maar hoe zit het met die kruiden die.

Wilde Tuinen: Waarom moet je een Wilder Landschap omarmen.

Tijdens het werken in uw tuin, werkt u aan het cultiveren van elke vierkante centimeter grond? Maait u, strijkt u, snoeit en wiet doorheen? Hebt u er ooit aan gedacht om te vertrekken.

Purple Shrubs and Bomen for Drama in the Garden.

Ik vind het leuk om veel kleur in mijn tuinen. Terwijl bloemen zijn een groot deel van wat zorgt voor die kleur, gebladerte kan ook een grote rol spelen.

Terug in mei, Fine Gardening toegewijd aan het plannen en planten van een tuin voor Karen, een spoedeisende afdeling verpleegkundige. Het was een kleine manier om te zeggen dank u voor de inspanningen.

2020 Best of FINE GARDENING ARCHIVE (USB).

Hoe hortensia kleur te veranderen: pH isnt the Only Factor.

To Hosta, or Not to Hosta? Dat is de vraag van de Editor.

Gokken op tulpen Letter van de Editor.

Potential Sources of Trouble for Your Japanese Maple.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google.

Dit zal de recepten en artikelen die u hebt opgeslagen niet verwijderen, alleen de lijst.

U moet een geregistreerde gebruiker zijn om toegang te krijgen tot deze functie.

Deze functie is tijdelijk uitgeschakeld tijdens de beta-site preview.

Weet u zeker dat u uw notities voor dit recept wilt verwijderen?.

en toegang wilt krijgen tot al onze regionale inhoud, plus de rest van de contentbibliotheek alleen voor leden.

We hopen dat u genoten hebt van uw gratis artikelen. Om te blijven lezen, word lid vandaag.

Krijg volledige site toegang tot deskundig advies, regionale inhoud, en meer, plus het drukblad.

Het is namelijk een heel gedoe als je door een waterleidingpijp of telefoonkabel heen slaat tijdens het graven.

Als dit echter niet voorhanden is, is ook zaaien in gewone potgrond mogelijk.

Echt hele kleine Kentia palmen of Howea forsteriana worden eigenlijk niet zo vaak los verkocht. Ga niet ergens graven als je niet zeker weet dat dat ook kan op die locatie. jpg\/v4-728px-Plant-a-Palm-Tree-Step-11-Version-2. jpg\/v4-728px-Plant-a-Palm-Tree-Step-12-Version-2. Als ze eenmaal staan is het bijna onmogelijk om er helemaal vanaf te komen. Nu staan de bladeren helemaal samengendrukt in plaats van mooi open. Wikkel echter nooit noppenfolie om de wortels heen of zelfs om het gedeelte van de plant dat zich boven de aarde bevindt; planten moeten namelijk kunnen ademen en kunnen stikken wanneer u ze afdekt. Dit zal het groeien van nieuwe wortels stimuleren en verslapping en shock tot een minimum beperken. De wortels zijn enorm door elkaar gegroeid.

com\/images_en\/thumb\/b\/b7\/Plant-a-Palm-Tree-Step-4-Version-2.

Die zijn immers wel nodig om de palm überhaupt te laten groeien. Zonder foto valt dat moeilijk te zeggen. Voor de liefhebber is het mogelijk om de palmen van elkaar te scheiden. Let ook op dat je de boom goed om zet. Verpot de zaailingen vervolgens voorzichtig, veel mensen verplanten de zaailingen al nadat er net een blad is verschenen, maar het is vaak beter te wachten tot er een tweede of derde blad bij is gekomen. Zet ze voorlopig wel gewoon buiten maar om een beschutte plaats uit de zon. jpg\/v4-460px-Plant-a-Palm-Tree-Step-14. Als je grind of zand als aarde hebt moet je vaker water geven.

Je kan dit navragen bij een specialist.

Het verkort de periode die een grote palm nodig heeft om zich goed op zijn nieuwe plek te vestigen aanzienlijk. Hierdoor komen ook de wortels los van elkaar. Een bodembedekker gebruiken onder je boom zorgt er ook voor dat de grond vochtig blijft. com\/images_en\/thumb\/3\/30\/Plant-a-Palm-Tree-Step-3-Version-2. Wij raden een kweekproduct als vermiculiet aan, of een gelijkwaardig mengsel van perliet en veenmos met een 2:1 of 3:1 ratio. Je kunt mycorrhizale behandelingen online of bij plantenwinkels kopen. Dit is indd omdat deze uitlopers aanmaakt en deze kun je verwijderen met wortel.

Reactie door Paulien 23 mei 2014 11:38 @.

Ontrafel waar nodig de verstrikte wortels. rond de plek maken waar de kluit is begraven. Kan ik mijn palmboom stekken | La Palmeraie | La Palmeraie. Als de bast beschadigd is, dan is de boom kwetsbaar en kunnen insecten hem makkelijker binnendringen. Een goed gewortelde palm zal zich meteen op zijn nieuwe plek in uw tuin thuisvoelen; maar een palm met een zwak wortelstelsel zal groeitijd tekort komen en kan zelfs een shock oplopen! Bij MyPalmshop houden we onze planten altijd vast totdat we zeker weten dat ze goed ontwikkelde wortels hebben. Ik heb zelf een rhapis excelsa en daar heb ik al verschillende stekken afgehaald. Geef je nieuwe verlanglijst hieronder een naam.

Sommige palmbomen kan je dieper begraven dan waar hun wortels beginnen.

Reactie door Mike 4 februari 2020 14:37 @.

Overweeg om de bodem van je palm te verbeteren met mycorrhizaschimmels. Maggie Moran is hovenier in Pennsylvania. de rhapis excelsa maakt zoals ik het begrepen heb uitloppers via wortels. Omdat palmbomen zo'n compacte kluit hebben, ligt hun zwaartepunt dus hoog. Gebruik een meetlint om de maten van de kluit van je palmboom te meten en graaf daarna een gat dat groot genoeg is. Het lijkt misschien of de wortels dan meer ruimte hebben om te ademen, maar dit doet meer schade dan dat het de wortels helpt.

Vul vervolgens het gat weer op met aarde gemengd met compost of turf.

Afhankelijk van het soort dat je hebt gezaaid zal je na een aantal weken of maanden de eerste puntjes boven de grond uit zien steken. Voor het raam op de vensterbank is een uitstekende plaats!. Spullen om mee te graven (een schop of zwaardere apparatuur). Zorg dat het gat net diep genoeg is om de kluit helemaal te bedekken, maar graaf het niet zo diep dat de stam onder de grond komt. Ik vermoed een washingtonia soort of zo. com\/images_en\/thumb\/6\/63\/Plant-a-Palm-Tree-Step-11-Version-2. Als de schade beperkt is gebleven zullen ze alsnog aan het groeien gaan. Een ander kokospalm effect wordt bereikt wanneer de schors van waaierpalmen zoals de. Graaf eerst een gat van zo'n 40 centimeter diep in de grond en vul dat gat met water (als de grond heel erg droog of juist heel nat is dan krijg je geen goede resultaten dus zorg dat je de test niet doet onder deze omstandigheden).

Verdrink ze echter niet! Normaal wordt aangeraden om ze de eerste paar weken dagelijks water te geven, voor de volgende paar maanden over te stappen op wekelijks water geven en daarna op te houden met water geven.

Wij verkopen zelfs planten die zo groot zijn dat ze niet met de reguliere post kunnen worden verzonden; ook voor deze reuzen hebben we voor u een online verzendoplossing. Kan tegen temperaturen tot -11°C, moet in de volle zon. jpg\/v4-728px-Plant-a-Palm-Tree-Step-15. Ze staan er nu ongeveer een week. jpg\/v4-460px-Plant-a-Palm-Tree-Step-8-Version-2. Voeg aan de potgrond een klein beetje koemest korrels toe, maar doe dit met mate! Omdat de zaailingen nog erg jong zijn moet je uitkijken voor overbemesting. Het is een goed idee om flink om de basis van de plant die u gaat planten heen te graven.

Ter illustratie onderstaande palmen.

Reactie door Mike 1 februari 2020 13:09 @. Daarom is het misschien nodig om ze te ondersteunen totdat de wortels genoeg gegroeid zijn om het zelf aan te kunnen. Zo heb je de sagopalm en Chinese waaierpalm die relatief klein zijn en je hebt de grotere koningspalm en koninginnepalm die soms wel 15 meter hoog kunnen worden. Dan hoef je je boom ook niet meer extra te verstevigen. Kies een bak of pot tussen 10 en 20 cm diep. Het resultaat is een zeer sterk groeiende palmboom. Het kiezen van de juiste palmboom voor uw tuin kan een beetje intimiderend, maar ook heel spannend zijn. Dit kan ontzettend leuk zijn, maar ook frustrerend als u moet experimenteren om het goed te laten verlopen. Goede apparatuur kan heel erg helpen bij grote bomen.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost palmbomen kweken

Ik heb een uitloper van een buitenpalm opgepot en hij lijkt het te overleven.

Dit zorgt ervoor dat er geen overtollig water bij de wortels blijft zitten.

Dit is een hele uitdaging! Na ontvangst van de zaden moet u ze 24 uur weken en ontdoen van alle restjes fruit die zich nog aan de buitenkant bevinden. Palmen kunnen enkel opgekweekt worden uit zaad. Zodra je de barrière hebt voltooid, ben je klaar om water te geven. jpg\/v4-460px-Plant-a-Palm-Tree-Step-13. Vul de bak of pot bij voorkeur met zaai- en stekgrond.

jpg\/v4-460px-Plant-a-Palm-Tree-Step-12-Version-2.

Wij raden het gebruik van een thermostatisch verwarmingsapparaat aan, zoals onze grond verwarmingskabels die op een temperatuur van ongeveer 31°C worden ingesteld. Het is vrij normaal dat de palmpjes het even moeilijk hebben, na het uitgraven en dus verlies van wortels, de lange reis en het oppotten thuis. Trachycarpus Fortunei zaailingen 1 jaar oud. Wikkel om de stam van je boom op ongeveer een kwart van zijn hoogte een stuk jute van zo'n 40 centimeter breed. Hierdoor kunnen ze uitdrogen en dat kan ervoor zorgen dat de kwetsbare kleine wortels uitdrogen en afsterven.

Een egaal, gelijk stuk grond in je voortuin is waarschijnlijk een makkelijkere locatie dan een steiler stuk grond of bijvoorbeeld je achtertuin.

En waaierpalmen zoals de Chinese waaierpalm. Zijn deze stekjes nog te redden en zo ja hoe?. Zet de plant op de verhoging en zorg er daarbij voor dat het niet dieper wordt geplant dan de diepte van de pot waar het in heeft gezeten (u loopt anders het risico dat de plant last van stamrot krijgt). De andere stekken laat ik voorlopig Staan bij de mamaplant, want ik wil eerst weten of hij aanslaat.

Zet stokken aan drie kanten op gelijke afstand van de boom in de grond en maak die vast aan stukken hout die je met touw aan de boom vast hebt gemaakt over het stuk jute heen.

Reactie door h vredeveld 20 april 2018 00:10 @.

Hoewel in principe met de juiste materialen elke soort palmboom wel op te kweken is benaderen we in dit artikel een aantal van de populairste en/of makkelijkst te zaaien soorten. Beide palmen zullen het zeer goed doen in de Nederlandse en Belgische tuinen en zullen over enige jaren een behoorlijke grootte hebben bereikt. Druk met uw voeten de aarde aan en geef een ruime hoeveelheid water. Uw specialist in exotische planten en bomen. com\/images_en\/thumb\/6\/69\/Plant-a-Palm-Tree-Step-2-Version-2. Spoel de kluit schoon met stromend water totdat alle potgrond verdwenen is. jpg\/v4-728px-Plant-a-Palm-Tree-Step-9-Version-2. Hieraan en hoeveel water moet je een steek gegeven?. Wel zijn er liefhebbers die allerlei palmsoorten zaaien.

Maar je moet over het algemeen zorgen dat de wortels veel water krijgen.

was voor mij eerst ekeer maar zeker leuk om te doen. Reactie door Juliette 16 april 2020 14:17 @. Ook weer niet te diep, probeer een paar centimeter boven de wortelkluit uit te graven. De beste vederpalm op het gebied van hardheid, waar voor je geld en gemak in de verzorging is de Butia eriospatha, een palm afkomstig uit de Zuid Braziliaanse bergen. jpg\/v4-728px-Plant-a-Palm-Tree-Step-10-Version-2. Het nemen van een stek zal dan ook geen nieuwe palmboom opleveren. Ik heb ze zorgvuldig uitgegraven in hier gepot.  Voor de Trachycarpus soorten geldt dat deze juist niet te warm moeten worden geplaatst.

Water geven moet altijd « naar behoefte ».

Het effect is echt prachtig! De planten zijn hierdoor wel iets meer gevoelig voor de kou dan normaal, dus tijdens koude periodes moet de stam goed worden ingepakt. wordt gebruikt; deze combinatie is uitstekend voor het kweken van gezonde palmen uit zaad. Een palmboom planten: 15 stappen (met afbeeldingen) - wikiHow. Reactie door Piet kapitein 24 december 2012 23:47 @. Als je je palmboom te diep hebt ingegraven kan de stam gaan rotten en dan kan de boom ziek worden en zelfs afsterven. De voorkant is het deel van de boom dat in de zon stond. De barrière zorgt voor voldoende vocht om te voorkomen dat de wortels van de palm uitharden. Palmen kunnen uit zaad worden opgekweekt.

Als het binnen 12 uur helemaal weggezakt is dan is je afvoer acceptabel.

Het eerste jaar kun je de zaailingen gewoon in dezelfde bak als waarin gezaaid is laten staan. Dat zou inderdaad de bloeiwijze kunnen zijn. dat was ook de indruk die ik kreeg toen ik hem uit de pot haalde zag net zoals bij een agave uitlopers vanuit wortels omhoog groeien. Vermoedelijk de enige toerist die potgrond koopt, maar het werkte wel. jpg\/v4-728px-Plant-a-Palm-Tree-Step-14. Iedere stengel is dus in feite een aparte palm. com\/images\/thumb\/9\/92\/Plant-a-Palm-Tree-Step-8-Version-2. edu/tree-detail/howea-forsteriana.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen