Groeiende succulenten in potten: how to care for potted succulents

Groeiende Succulenten In Potten: How To Care For Potted Succulents.

Groeiende Succulents In Potten: How To Care For Potted Succulents.

Wanneer het kweken van succulents in potten, over het algemeen gesproken, zult u succesvol met sappige zorg als u kunt bieden:.

Helder, indirect zonlicht (niet hard, direct zonlicht, vooral vergroot door het glas!).

Een container met goede drainage die voldoende luchtstroom toelaat.

Dat zijn de basisprincipes, maar sommige nuances kunnen je helpen succulenten binnen te laten groeien als een kampioen.

In dit artikel komen we in de nitty-gritty van groeiende succulenten als huisplanten.

Succulenten Voor beginners: Tips Voor het kweken Succulenten Binnenshuis.

Als je in een warme, droge omgeving woont, kun je snel succulenten kweken in containers buiten het hele jaar door.

In warme gebieden met een beetje meer regen, kunt u uw outdoor container succulenten te beschermen tegen overtollige water door het plaatsen van uw containers in een gebied dat is beschut tegen regen nog steeds ontvangt veel zonlicht.

Als je woont in een vrieszone, uw container succulenten kunnen nog steeds genieten van het buiten zijn in de lente en zomer, en je kunt ze brengen in de winter.

zijn winterhard, zelfs in de koudste settings.

Onder hen zijn brede verschillende rassen van Sempervivum, Sedum, en Stonecrop.

Koude winterharde rassen zijn typisch bodembedekking types die veilig kunnen nestelen onder de sneeuw, zelfs bij subzero temperaturen.

Je kunt merken dat een heleboel van deze soorten gaan met de gewone naam Hen & Chicks, maar ze zien er heel anders uit dan elkaar.

All-in-all, succulenten zijn zeer aanpasbaar. Naast het houden ze gemakkelijk als outdoor container planten, is het wenselijk om ze te houden als huisplanten.

Daarnaast kunnen kleine succulenten uitstekende desktop- en windowsillplanten met de juiste zorg maken.

Tips For Keeping Succulents In Containers.

Succulents en cactussen hebben niet veel water nodig, maar als je ze in potten houdt, moet je weten dat je ze misschien wat meer water moet geven dan dezelfde planten in het landschap. Dit komt omdat hun wortels beperkt zijn in containers.

Sommige succulenten in outdoor instellingen kunnen lange tap wortels neerzetten of ingewikkelde wortelsystemen ontwikkelen. Deze ontwikkeling kan worden belemmerd in een pot of container.

Om potentiële problemen met overwatering te voorkomen, moet je een aantal zorgvuldige keuzes te maken bij het houden van succulenten in containers.

Uw eerste overweging is de container zelf. Een goede container voor een sappige plant moet een uitstekende luchtcirculatie rond de wortels mogelijk maken.

Om deze reden is een terra cotta pot met ruime afvoergaten het beste.

De vorm van uw pot zal afhangen van het type succulenten dat u kiest.

Sommige types hebben ondiepe wortels die zich verspreiden en beter presteren in een ondiepe container. Sommigen zetten een enkele, lange tapwortel neer en doen het beter in een lange, slanke container.

Zorg ervoor dat u de plant waar u mee werkt onderzoekt bij het kiezen van uw container.

#4 Gebruik The Right Cactus or Succulent Soil.

Succulenten en cactussen hebben sterk drainerende grond nodig. Dit bodemmengsel maakt het mogelijk om water door te stromen zonder veel vocht vast te houden en soggy te worden.

Zoek naar een commercieel bereide succulente en cactusmix, of maak je eigen gebruik van ongeveer de helft standaard potgrond, een kwart grof zand en een kwart organisch materiaal zoals cococoir.

Deze mix zal overtollig water door laten stromen met behoud van slechts een beetje vocht om de wortels gelukkig te houden zonder te leiden tot wortelrot.

Zodra uw plant is gevestigd in zijn nieuwe pot met de juiste grond, wilt u een effectief drenken schema vast te stellen.

Gebruik de nat- en droogwatermethode om zeker te zijn van voldoende water en het vermijden van overwatering.

Om dit te doen, geef je plant een grondige besproeiing waardoor het water door de afvoergaten op de bodem van de container kan stromen.

Ten eerste, controleer de grond om de paar dagen op tekenen van vocht. Dan, wanneer het volledig droog is, zorgen voor een andere grondige besproeiing.

Als je niet kunt vertellen door gewoon het voelen van de grond, kunt u een hygrometer gebruiken om het vocht in de grond te meten.

Je kunt ook zien hoe vochtig de grond is door de container op te pakken (als hij niet te groot is). Het zou zwaarder moeten voelen als de grond nat en lichter is als hij droog is.

Met succulenten en cactussen is het ook aanvaardbaar om gewoon te wachten tot de planten bladeren of stengels een beetje verdord lijken.

Wanneer dit gebeurt, zorgt u voor een grondige besproeiing. U kunt dit doen door water door het substraat te gieten (voorkeur) of de pot gedurende 15 of 20 minuten in water te zetten.

Als u water van beneden, zet een timer en verwijder uw plant snel uit het water.

Gebruik geen overhead besproeiing of een meneer die de bladeren nat maakt. Dit kan leiden tot blad- en stamrot.

Stel uw drinkschema aan volgens de tekens en de seizoenen. In de zomertijd moet u mogelijk veel vaker water geven.

Wanneer het weer afkoelt, let dan goed op je planten en grond om er zeker van te zijn dat je niet overwatert.

In de herfst en de winter, water veel minder omdat dit een rustperiode is voor je planten.

Echter, wanneer het groeiseizoen weer begint in de lente, zul je een beetje meer water willen.

Een ander ding dat je in de lente moet doen is bemesten.

Succulenten en cactussen zijn geen zware feeders, dus het verstrekken van een halve dosis van goede kwaliteit, lage stikstof, wateroplosbare huisplant meststof in de lente moet genoeg zijn.

Als je je planten in de verse, nieuwe potmix in de lente, je hoeft helemaal niet te bemesten.

Compost thee is een goede, natuurlijke meststof voor succulenten.

Sommige planten zijn trage kwekers en kunnen jaren lang gelukkig in dezelfde pot kunnen leven. Anderen zullen zich vermenigvuldigen als gangbusters en jaarlijks of zelfs vaker moeten verpotten.

Met dit soort kun je ze op verzilverende tijd verdelen en veel extra's hebben om te delen met je vrienden, relaties en tuinierende cohorten.

Succulenten maken altijd goede ruilvaluta op plantfeesten.

Zorg ervoor dat je je succulenten plaatst in een gebied waar ze dagelijks ongeveer zes uur helder zonlicht zullen krijgen.

Hoewel veel bronnen zeggen dat succulenten en cactussen direct zonlicht nodig hebben, is dit niet noodzakelijkerwijs waar.

Planten in containers, vooral die achter het glas (i. op vensterbanken), kunnen gemakkelijk uitdrogen of verschroeien bij blootstelling aan direct zonlicht.

Je kunt nooit verkeerd gaan met helder, indirect zonlicht. Plaats je planten 2 tot 3 meter van heldere ramen die direct zonlicht geven.

Als ze dramatisch naar de zon leunen, is het een teken dat ze meer zon willen, en je kunt ze dichter bij het raam brengen.

#10 Draai je plant om Even Verlichting te ontvangen.

Draai je succulenten en cactussen om de paar dagen om er zeker van te zijn dat ze zelfs blootstelling aan de zon krijgen. Dit zal helpen voorkomen dat ze scheef groeien.

#11 Reinig je pot Succulenten Af en toe.

Stof kan de lichtabsorptie blokkeren, dus af en toe, stof de bladeren licht met een zachte doek of verfborstel.

Goed verzorgd voor succulenten en cactussen zijn niet vatbaar voor plaagplagen. Echter, als je over water, kunt u problemen hebben met plagen zoals meelerige insecten en schimmel muggen.

De oplossing is om uw drinkschema aan te passen en indien nodig in verse grond te bezinken.

Om een grote besmetting van meelerige insecten aan te pakken, kunt u uw plant grondig spoelen wanneer u in beslag neemt en vervolgens op te volgen door te nevelen met een 50/50 mix van wrijven alcohol en water dagelijks gedurende een paar weken daarna om zeker te zijn van het doden van nieuw uitgebroede meelerige insecten.

Als je een paar meelerige insecten ziet na het verpotten, dood ze individueel door ze eraf te vegen met een katoenen wattenstaafje gedrenkt in wrijvende alcohol.

Je kunt succulenten voortplanten door verdeling wanneer je in beslag neemt, en veel succulenten kunnen heel gemakkelijk worden gekweekt uit bladeren of stengels.

Bekijk dit artikel over het propageren van sappige Echeverias.

Algemeen gesproken, om zich voort te planten uit bladeren, kun je gewoon de bladeren leggen op een ondiep bed van zand of potgrond en ze heel licht vochtig houden totdat de jonge planten groeien. Op dit punt, kun je ze verplaatsen naar hun eigen kleine potten.

Stekken stekken kunnen meestal gewoon worden geprikt in een kleine pot van succulent of cactus potting mix en behandeld, voor het grootste deel, zoals volwassen planten.

Het enige voorbehoud is dat je moet verse stekken in de open lucht of ontwaterd in droge grond voor 3 of 4 dagen voor de eerste besproeiing.

Deze snijeinden hebben een kans nodig om eelt over, die mogelijke schimmelinfectie voorkomt.

Brighten Your Home & Garden With Carefree Container Succulents.

Bij het verzamelen van succulenten, kunt u een zeer diverse en eclectische tuin binnen of buiten te creëren.

Deze planten hebben verschillende kleuren, texturen en vormen die wereldwijd aanroepen. Bijna elk van deze fascinerende planten vraagt zeer weinig zorg om te gedijen.

Volg de tips die hier worden gepresenteerd om uw prachtige potige succulente collectie te creëren en te verzorgen.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel te bieden voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en koppeling aan Amazon.

Kijk af en toe gerust of er al iets boven de grond uit steekt, maar van groot belang is het om niet te gaan wroeten in de grond.

Het is namelijk een heel gedoe als je door een waterleidingpijp of telefoonkabel heen slaat tijdens het graven.

van de palmen die normaal gebruikt worden in tuinen om meer te weten te komen over hoeveel zonlicht ze nodig hebben en tegen hoeveel kou ze kunnen:. Wij hebben 2 palmen bij elkaar in een pot en daarvan is de ene tot aan het plafond en groeit helemaal scheef daardoor. Zoals u al uit het bovengenoemde hebt begrepen, zijn palmen vrij kwetsbaar en hebben speciale aandacht nodig wanneer ze uit zaad worden opgekweekt.  Palmen kunnen niet worden vermeerderd met de technieken die gebruikelijk zijn bij. De stek was plusminus 20 cm groot voor ik hem heb afgesneden. Het verplanten van de boom zorgde al voor opschudding en het gebruik van kunstmest doet dat ook. Zorg ervoor dat het gat aan alle kanten ongeveer 15 centimeter breder en dieper is dan de kluit van je palmboom. Echter, aangezien de zaailing in een klein potje staat kan de grond/kluit wel volledig bevriezen. Geeft het afzagen van de ene palm geen problemen voor de kleine palm? En moeten we nog met andere zaken wellicht rekening houden?.

Wat betreft de algemene hardheid is het wel zo dat waaierpalmen meestal iets meer bestand zijn tegen weersinvloeden en daarom betere palmen zijn voor de beginner.

Het best wordt dit gedaan wanneer ze bijna verdroogd zijn zodat de palm nog optimaal de energie kan onttrekken. Hallo, Mijn grote palm in terraspot heeft in een Korte tijd 5 stekken gegeven, en ik heb er nu eentje afgesneden bij de wortel en meteen in stekpoeder gestoken en in verse Nieuwe potgrond gezet. Kan tegen temperaturen tot 6°C, moet in indirecte tot volle zon. Doe dit vooral als de grond waar je je gat graaft veel klei bevat of als je heel veel stenen ziet. Wel zijn er liefhebbers die allerlei palmsoorten zaaien. Hun wortels zijn niet-invasief, wat betekent dat je ze in de buurt van poelen en gebouwen kunt planten.

Voor een mooi en snel resultaat zou je bijvoorbeeld zowel Trachycarpus als Washingtonia tegelijk kunnen zaaien.

Hij is daardoor aanzienlijk kleiner gebleven. Middelen die helpen met het aanpassen van je aarde zoals vermiculiet, potgrond of andere goede aarde om in te planten, organische compost en kunstmest. wordt gebruikt; deze combinatie is uitstekend voor het kweken van gezonde palmen uit zaad. Dit zorgt ervoor dat er geen overtollig water bij de wortels blijft zitten. Hierdoor komen ook de wortels los van elkaar. Allereerst is het belangrijk te beslissen of u het liefst een waaier- of een vederpalm wilt. com\/images_en\/thumb\/6\/63\/Plant-a-Palm-Tree-Step-11-Version-2. Wij raden het gebruik van een thermostatisch verwarmingsapparaat aan, zoals onze grond verwarmingskabels die op een temperatuur van ongeveer 31°C worden ingesteld. jpg\/v4-460px-Plant-a-Palm-Tree-Step-1-Version-2.

jpg\/v4-460px-Plant-a-Palm-Tree-Step-13.

Wikkel echter nooit noppenfolie om de wortels heen of zelfs om het gedeelte van de plant dat zich boven de aarde bevindt; planten moeten namelijk kunnen ademen en kunnen stikken wanneer u ze afdekt. ) bijvoorbeeld 1,2 tot 1,5 meter dieper begraven dan de oorspronkelijke top van de wortels. Ze staan er nu ongeveer een week. Je kan dit navragen bij een specialist. Wat voor soort palm moet ik kopen? Hoe moet ik ervoor zorgen? De laatste jaren hebben wij steeds meer succes gehad in het verzorgen van palmbomen in Europese tuinen. Het verkort de periode die een grote palm nodig heeft om zich goed op zijn nieuwe plek te vestigen aanzienlijk.

Mail (verplicht maar wordt niet gepubliceerd).

com\/images_en\/thumb\/c\/cc\/Plant-a-Palm-Tree-Step-10-Version-2. Strooi daarna 15 centimeter zand onder in het gat. U moet uw palm niet te laat in het jaar planten; wanneer u wacht tot bijvoorbeeld september, dan heeft uw palm onvoldoende tijd gehad om zich voor de winter goed te vestigen, waardoor het kwetsbaar kan zijn. heb enkele stekken genomen en kon na twee weken al weer een hervatting van groei zien doordat het nieuwe groeipunt zich langzaam opende.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost palmbomen kweken

Kan tegen temperaturen tot -13°C, moet in de volle zon.

De voorkant is het deel van de boom dat in de zon stond.

In Wezep is niet het volledige assortiment beschikbaar. Zon uitloper kan wel individueel opgepot worden wanneer deze over voldoende eigen wortels beschikt. Sociaal inloggen werkt niet in incognitomodus of private windows. Je kunt ervoor kiezen om de potten met speciale mediterrane grond te vullen, maar ook gewone potgrond volstaat prima. com\/images_en\/thumb\/b\/b7\/Plant-a-Palm-Tree-Step-4-Version-2. Met een propagator heb je een betere controle over licht, luchtvochtigheid en temperatuur. jpg\/v4-728px-Plant-a-Palm-Tree-Step-12-Version-2. jpg\/v4-728px-Plant-a-Palm-Tree-Step-11-Version-2. com\/images\/thumb\/e\/e8\/Plant-a-Palm-Tree-Step-7-Version-2.

Uw specialist in exotische planten en bomen.

jpg\/v4-728px-Plant-a-Palm-Tree-Step-10-Version-2. Palmbomen kunnen erg verschillen in grootte. De oudste, onderste bladeren kunnen vlak bij de stam afgeknipt worden. De palmen op de  foto zijn even oud (22 maanden). De barrière zorgt voor voldoende vocht om te voorkomen dat de wortels van de palm uitharden. "); xajax_UpdateAttributeFieldsFloatingBasket(xajax. Misschien vindt u een zaailing wanneer een oproep doet in de speciale rubriek daarvoor op het Palmvrienden forum. Wanneer elke stengel voldoende ruimte krijgt zou elke palm uitgroeien tot een volwassen palm met een behoorlijke stam. Hallo,waar kan ik jonge planten van de Kentia palm krijgen.

Ofwel probeert u toch wat grond bijéén te rapen om hem zo op te potten in een tijdelijke oplossing zoals een leeg conservenblikje oid ofwel koopt u in een lokale winkel het kleinste formaat potgrond.

jpg\/v4-728px-Plant-a-Palm-Tree-Step-1-Version-2. was voor mij eerst ekeer maar zeker leuk om te doen. Als de schade beperkt is gebleven zullen ze alsnog aan het groeien gaan. Omdat palmbomen zo'n compacte kluit hebben, ligt hun zwaartepunt dus hoog. Zet de plant op de verhoging en zorg er daarbij voor dat het niet dieper wordt geplant dan de diepte van de pot waar het in heeft gezeten (u loopt anders het risico dat de plant last van stamrot krijgt).

Misschien moet je even snel de afvoer van je grond testen.

Geef je nieuwe verlanglijst hieronder een naam. Spullen om mee te graven (een schop of zwaardere apparatuur). Palmen maken een lange penwortel aan, diepte is daarom nu, en ook in de toekomst altijd van belang. Die zijn immers wel nodig om de palm überhaupt te laten groeien.

Het is er specifiek voor ontwikkeld actieve groei van de wortels te stimuleren, in plaats van de stam en bladeren.

 Voor de Trachycarpus soorten geldt dat deze juist niet te warm moeten worden geplaatst. Sommige palmen durven in shock te raken van koud water. Nergens lees ik terug dat de Kentia bloemetjes kan krijgen in de huiskamer. Hoelang het duurt tot je boom gewend is, ligt aan hoe groot hij is, of hij uit een pot komt of een wortelkluit had en aan welke soort boom het is. Welke maat palm je kan kopen ligt grotendeels aan drie dingen:. Je zult waarschijnlijk de voorkant het meest willen zien. com\/images\/thumb\/3\/30\/Plant-a-Palm-Tree-Step-3-Version-2.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen