Hoe te groeien en zorgen voor philodendron mcdowell

Hoe te groeien en zorgen voor Philodendron McDowell.

Hoe te groeien en te zorgen voor Philodendron McDowell.

Door hoe nieuw deze plant is, kan Philodendron (fil-oh-DEN-dron) McDowell vrij moeilijk te pakken krijgen.

Deze meerjarige cultivar is een kruising tussen Philodendron pastazanum en Philodendron gloriosum.

John Banta creëerde het in 1988 en noemde het naar een vriend van hem, Dean McDowell. Het heeft de officiële naam van Philodendron pastazanum x Philodendron gloriosum McDowell.

Meesten verwijzen het gewoon als Philodendron McDowell.

Zoals bij de meeste leden van de Araceae familie, McDowell is een winterharde plant met zeer vergevingsgezinde zorgbehoeften.

Deze snellopende plant kan onder de juiste omstandigheden tot 6, 5 voet lang zijn, hoewel hij meestal slechts 24 tot 36 centimeter hoog binnen bereikt.

Zijn donkergroen, gepuckt, hartvormige bladeren hebben prominent wit tot crème aderen, wat een opvallend contrast maakt.

Zoals bij de meeste Philo planten, McDowell is onwaarschijnlijk dat in het binnenland bloeien.

Als je 16 jaar wacht op de plant om seksuele volwassenheid te bereiken en houden het onder bijna perfecte omstandigheden, kunt u ontdekken dat onbeduidende witte bloeiwijzen verschijnen tussen mei en juli.

McDowell geeft de voorkeur aan helder licht maar niet aan direct zonlicht.

Indirect of gefilterd licht werkt het beste. Of je kunt de plant op een plek plaatsen waar het direct ochtendzon en lichtmiddagschaduw zal krijgen.

Het heeft ook een reputatie om goed te groeien onder kunstlicht, zoals kweeklampen.

In tegenstelling tot de meeste filodendrons, McDowell is strenger op zijn vochtigheidsbehoeften en groeit het beste op 65% tot 75% procent.

Niveaus onder 60% procent kan resulteren in geel of bruine tips, dus zorg ervoor dat deze plant een bevochtiger of kiezelbak.

Je kunt McDowell in je tuin laten groeien in USDA-hardheidszones 9b tot 11.

Het is het meest geteeld op terrassen of veranda's. Het kan buiten zones 4b tot 11 gebracht worden en overwintert in de zomer.

Het kan temperaturen tussen 55° tot 80° graden Fahrenheit verwerken. Toch geeft het de voorkeur aan temperaturen tussen 65° tot 75° graden Fahrenheit.

McDowell wordt niet beschouwd als vorst-tolerant.

Test de grond met je vinger en water met behulp van de nat-en-droog methode zodra het droog voelt 2 tot 3 inch omlaag.

Deze soort is niet droogte-hard, dus wees er zeker van dat de grond nooit droogt volledig.

McDowell is gevoelig voor chloor en fluoride, dus vermijd het kraanwater.

In plaats daarvan, gebruik kamertemperatuur gedistilleerd water of natuurlijk regenwater.

Als je leidingwater moet gebruiken, laat het dan minstens 24 uur zitten om eventuele giftige gassen te laten ontsnappen, laat het dan door een filter lopen.

Bij het drenken, vermijd het nat maken van de bladeren. In plaats daarvan, giet langzaam en gelijkmatig op de grond totdat je water ziet sijpelen uit de afvoergaten of de grond niet langer zo snel kan absorberen als je giet.

Miracle-Gros organische filodendron vloeibare meststof is een uitstekende keuze voor deze plant wanneer gebruikt zoals gericht op de verpakking.

Of, je kunt de plant om de 4 tot 6 weken in het voorjaar en de zomer een uitgebalanceerde vloeibare huisplantmest geven.

Zorg ervoor dat je de meststof minstens 6 centimeter van de basis van de plant toevoegt om het risico op brandwonden te helpen verminderen.

Vermijd het gebruik van meststof gedurende twee maanden na het inzamelen. In plaats daarvan, laat de plant voedingsstoffen uit zijn verse potgrond trekken.

Knip terug op het voeden in de herfst en winter terwijl de plant in slaap is.

Deze planten geven de voorkeur aan rijke, goed drainerende grond met veel organisch materiaal.

Kies op zijn minst een goede cactus of Afrikaanse violet potmix.

Zijn beste om te mengen van uw grond of potting mix met perliet of vermiculiet en organisch materiaal.

Repot vaak als de plant groeit. Afstudeer een maat omhoog wanneer je wortels beginnen te porren uit de afvoergaten.

Eenmaal volwassen, je zult waarschijnlijk gebruik maken van een 15 tot 20 inch pot. Op dit punt, hoeft u alleen te melden om de 2 tot 3 jaar om het potmedium te vervangen.

De beste tijden om te planten zijn in de lente of zomer, bij voorkeur's avonds.

Naarmate deze plant groter wordt, wil je beginnen met snoeien voor vorm en gezondheid.

Knijp de stengelpunten en verwijder eventuele beschadigde of zieke bladeren.

Er zijn twee opties voor het propageren van McDowell:.

Als je toegang krijgt tot zaden, plant ze niet tenzij je je niet bezig houdt met wat plantenspruitjes.

Deze cultivar is niet vorst-tolerant. Dus breng het binnen ruim voordat de temperaturen laag genoeg zijn om vorst te produceren.

McDowell deelt de filodendrons beroemde weerstand tegen plagen en ziekten. Toch, schimmelinfecties of wortelrot kan optreden als de plant te nat wordt.

Gemeenschappelijke ongedierte zoals bladluizen, meelluizen, schaal, spinnenmijt, trips, en teken kunnen de plant besmetten wanneer haar in slechte gezondheid of in de buurt van een reeds geïnfecteerde plant.

Zoals bij alle filodendrons, bevat McDowell hoge hoeveelheden calciumoxalaatkristallen. Als gevolg daarvan zijn ze giftig voor mensen en huisdieren als ze worden geconsumeerd.

Als een kruiper, groeit deze filodendron het beste in opknoping potten of als een bodembedekking.

Echter, het kan worden getraind om te klimmen trellises of andere ondersteuningen met een aantal werk.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en linking naar Amazon.

Bij ons vindt u palmbomen voor zowel binnen als buiten.

Bekijk meer.

' + (variant['product_type'] === 'plant' && variant['variant_language_name'] !== null ? '. Onze palmen zijn volledig geacclimatiseerd omdat wij uitsluitend palmbomen betrekken uit streken waar de winters vergelijkbaar zijn. Bekijk meer. Wanneer je de palmboom Arecaceae . Trachycarpus wagnerianus - totale hoogte 50-70 cm - pot Ø 23 cm. Coniferen zagen er heel goed uit.

Schone van Boskoop / Goudreinette.

Bekijk meer. is een robuuste palm en heeft een brede stam van minimaal 50 centimeter. Portugese laurier bolvorm 180 cm stamhoogte. In de winter hoeft dit slechts één keer per twee weken. Filter218271_checkbox:checked"). Zoek bijvoorbeeld een geschikte standplaats voor uw palmboom in de tuin. Er is op deze plaats voldoende zonlicht aanwezig. Bekijk meer.

Cycas revoluta - totale hoogte 40-50 cm - Ø 12 cm pot.

De hoogte van de bomen die wij aanbieden varieert van 60-80 cm tot 350 cm (inclusief stam). Filter-Window select#Filter_ProductPropertyOption_218241"). Washingtonia robusta - totale hoogte 100-130 cm - pot Ø 26 cm. Bekijk meer. Bekijk meer. U wordt ook bij het aanschaffen van een (grote) tropische palmboom altijd gebeld of gemaild omtrent de levering en de plaatsing ervan.

Bekijk meer.

Bekijk meer. Sabal mauritiiformis - totale hoogte 30+ cm - pot Ø 13 cm. Bijmesten met ijzer is dan geen overbodige luxe. Zeker als je de palmboom zelf aanplant, raden we aan om een aanplantpakket te kopen.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost tropische palmbomen

Bekijk meer.

doe je gemakkelijk en snel bij Bomenbezorgd vanaf 29,95.

Een palmboom maakt geen lange wortels. Daardoor heb je recht op garantie, mocht de palmboom het niet overleven. Portugese laurier bolvorm 120 cm stamhoogte. Bekijk meer. Filter218246_checkbox:checked").

Bekijk hier het brede assortiment palmen van MyPalmShop en laat u verrassen door de vele soorten en maten, kleuren en vormen van onze prachtige palmen.

De plaats waar de palmboom geplaatst wordt is tot in ieder geval 50 cm diep vrij van puin, stenen en oude beplanting. Bekijk meer. Bekijk meer. Cycas revoluta - Palmvaren - Valse sagopalm. ' + variant['pot_diameter'] + ' cm\n' + '. kunnen matige periodes van vorst goed doorstaan. Maatregelen ter verificatie van klantenreviews.

Winterharde palmbomen en subtropische palmen - Palma Verde Exoten V.

Bekijk meer. Bekijk meer. Bekijk meer. Geef je nieuwe verlanglijst hieronder een naam. Wij gebruiken een cookie op onze website die noodzakelijk is voor de afhandeling van uw bestelling. Bekijk meer. Bekijk meer. Bekijk meer. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste palmboom.

zijn winterhard: deze palmbomen mogen gerust in de winter buiten blijven staan.

Bekijk meer. Wanneer je specifiek op zoek bent naar een winterharde palmboom, adviseren we je om te kijken naar onze. De veelzijdigheid van palmbomen maakt ze geschikt voor in iedere interieurstijl en iedere buitenruimte. Bekijk meer.

Of u nu zoekt naar een fantastische kamerplant en de palmboom binnen plaatst, of juist uw buitenruimte wilt opfleuren met een exotische groeiermet een palmboom zit u altijd goed.

Bekijk meer.

Bekijk meer. Filter-Window select#Filter_ProductPropertyOption_218236"). Bekijk meer. Bekijk meer.

nl staat duidelijk hoeveel water het soort nodig heeft.

Wij waarderen onze klanten enorm!. Meld u nu aan voor extra informatie of nieuwe producten. Een palmboom die winterhard is, is namelijk bestand tegen de Nederlandse winters. Kreeg ook een keurig foldertje erbij met aanplant tips. De verzamelnaam van de palmboom is "Arecaceae". We bieden een aantal aanplantpakketten voor een palmboom aan, zodat je direct alles in huis heeft om de palmboom aan te planten. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten palmen uit de Arecaceae familie:. Washingtonia robusta Multistam - totale hoogte 80-100 cm - pot Ø 22cm.

Als je het niet aandurft om de Arecaceae zelf te plaatsen, kies je voor de aanplantservice.

Bekijk meer. Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen. Uw specialist in exotische planten en bomen. krijgt prachtige gele bloemen in de vorm van trossen en kan in de zon en halfschaduw staan. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de laatste acties te ontvangen en op de hoogte te worden gehouden van nieuwe bomen in ons assortiment!. Uiteraard kunt u rekenen op ons advies bij het maken van deze keuze. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken over schade aan de wortels of verkleurde bladeren door de kou.

nl bestel je al een palmboom vanaf  29,95.

Het is echter wel sterk aan te raden om de grond te vermengen met mediterrane potgond. Filter309849_checkbox:checked"). U vindt verschillende soorten die ieder hun schoonheid hebben. U kiest daarom voor een soort die perfect aansluit op uw wensen.

Portugese laurier bolvorm 120 cm stamhoogte.

Om precies de juiste keuze te maken kunt u rekening houden met de volgende punten:. n' + // '79,99\n' + // '. Bekijk meer. Bepaalde soorten moeten wel ingepakt of beschermd worden, dit staat ook beschreven bij het desbetreffende product. Dit geldt alleen bij de duurdere varianten. Er zijn tientallen soorten palmbomen met ieder unieke eigenschappen en charmes. Palmboom kopen (Arecaceae) en laten bezorgen. Bekijk meer.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen