Hoe te om een tuin te ontwerpen - de midden-gesized tuinen blog

Hoe te om een tuin te ontwerpen - De Midden-Gesized Tuinen Blog.

als uw tuin is groter dan een binnenplaats, maar kleiner dan een hectare.

Niet alleen wilt u de mooiste tuin mogelijk, maar je moet ook voorkomen dat dure fouten.

Een goede tuinontwerper kan echt al het verschil maken voor je tuin. Maar als je het zelf wilt proberen of je hebt het budget niet, wat moet je dan echt weten?.

Ik vroeg bekroonde tuinontwerper, Polly Wilkinson van.

Polly van Pollyanna Wilkinson Garden Design.

Ik voor het eerst merkte Pollys tuinen toen ze won de Peoples Choice Award op RHS Hampton Court Garden Festival 2019. Het is een bijzonder speciale prijs omdat de tuin de shows de bezoekers hield van het beste, niet iets te maken met een formele beoordelingsproces. Je zou het kunnen beschouwen als de tuin trouw allemaal graag hebben.

Een detail uit de Naturecraft tuin van Pollyanna Wilkinson Garden Design, die de Peoples Choice Award won op RHS Hampton Court Palace Garden Festival 2019.

Als je liever een video kijkt in plaats van een post te lezen.

Polly zegt dat veel tuinen niet precies de grootte en vorm zijn die je denkt dat ze zijn. Ze stelt voor dat je je tuin begint te ontwerpen door naar je huis te kijken op Google Earth.

Ga dan naar buiten met een meetlint en meet het nauwkeurig op. Dit is bijzonder belangrijk in kleinere tuinen.

Trek het dan uit, het hoeft geen chique plan te zijn gewoon een stuk papier te gebruiken, zegt ze.

Kijk naar het zonlicht wanneer je een tuin ontwerpt.

Kijk waar het zonlicht valt, zegt Polly. Misschien vind je het leuk om in de zon te zitten, misschien wil je liever in de schaduw zijn. Het is erg belangrijk om te weten waar de zon is wanneer je een tuin ontwerpt. Dan kun je plannen waar de zithoeken zullen zijn.

Je moet ook weten waar de zon valt en voor hoe lang, zodat je kunt plannen welke planten kunnen gaan waar.

Het volgende waar je aan moet denken is onderhoud, zegt Polly.

Je moet realistisch zijn over onderhoud wanneer je begint met het ontwerpen van een tuin. Dit is waar een tuinontwerper echt kan helpen, omdat je misschien niet weet welke planten meer werk zijn dan anderen.

Over het algemeen echter, zijn struiken en bomen weinig onderhoud. Heesters zijn planten met houtachtige stengels die jaren in de grond blijven.

Bomen en struiken zijn de meest lage onderhoudsinstallaties en bieden het hele jaar door structuur. Dit is een Tibetaanse kers, Prunus serrula, die prachtige schors heeft.

Vaste planten zijn planten die leven in uw tuin voor drie jaar of meer. In de winter verdwijnen ze vaak, maar ze verschijnen weer in de lente. Ze hebben meer zorg nodig dan struiken, maar geven je glorieuze bloemkleur. Voor meer over het kiezen van vaste planten, zie

Eenjarigen zijn planten die groeien, bloeien en sterven in een jaar. Ze zijn het meest werk omdat ze elk jaar weer uit zaad moeten worden gekweekt. Maar ze voegen een prachtige bloemkleur toe.

Dus als je weinig onderhoud wilt, plan dan geen volledige kruidachtige grens. Om je een idee te geven van een deel van het werk dat nodig is om een.

verbazingwekkende bloemrand, zie Frances Moskovits tuin hier.

Maar je kunt ook een tuin mooi ontwerpen met voornamelijk groenblijvende struiken, zoals deze hier.

laat zien dat je mooie en weinig onderhoud aanplant. Maar je moet zorgvuldig kiezen.

Beslis waar de belangrijkste elementen eerst gaan.

Sommige mensen raden je aan om eerst de grootste elementen in je tuin te plaatsen, vul dan eromheen in.

Polly suggereert het plaatsen van de elementen die het meest zijn.

Zij mogen groot zijn, maar dat kunnen ze niet zijn.

Belangrijke elementen zijn onder andere uw zithoek, uw tuinhuisje en eventuele speelruimtes, zoals de trampoline of schommels.

Beslis waar uw zithoek of ruimtes eerst zullen gaan, als dit het belangrijkste voor u is.

Eerst en vooral, zijn uw tuin en je moet er van houden, zegt Polly. Het moet een stijl zijn die je gelukkig maakt.

En Polly zegt dat je huis en tuin in gesprek zijn met elkaar. Wanneer ze materiaal voor een tuin uitkiest, kijk dan naar de kleuren en texturen die gebruikt worden in de kamers naast de tuin.

Haar eigen keukenvloer, bijvoorbeeld, is een bleke tegel. Ze echote de schaduw hoewel niet het materiaal op het terras buiten.

Dit is nuttig voor degenen die het gevoel hebben dat hun huizen niet echt een stijl van architectuur hebben.

Polly heeft de kleur weerkaatst -hoewel niet de materialen van haar keukenvloer bij het kiezen van de harde landschapsarchitectuur voor het terras net buiten het huis. U kunt elke interieurstijl of thema buiten koppelen en het maakt echt de ruimte stromen goed.

Als je nadenkt over wat bestrating, dekbedden, muren of omheining, kijk dan naar wat er in de kamers naast de tuin is.

De meeste stedelijke tuinen hebben hekken, maar weinig hekken zijn mooi. Als je denkt aan omheining voor stedelijke tuinen, Polly raadt aan om het donker te schilderen. Het helpt de grenzen weg te nemen en de kleuren van het planten echt pop, zegt ze.

En als het gaat om bestrating, denk dan aan hoe het zal dragen. Het is echt de moeite waard om wat onderzoek te doen alvorens te beslissen over wat bestrating je zult gebruiken. Natuursteen zal verouderen zijn poreuzer, zodat het zal veranderen van kleur. Porselein zal blijven hetzelfde voor jaren, na een jetwash.

Bij het kiezen van grind, denk aan de grootte en kleur. Zeer kleine grind zal vast komen te zitten in uw schoenen, maar de grootste grinds zijn meer geschikt voor opritten, zegt Polly. Als je gaat voor grind, Id echt raden leggen het op een stablisatie raster.

Hoe de planten te structureren wanneer je een tuin ontwerpt.

Polly zegt dat je eerst moet beslissen over de groenblijvende struiken en bomen. Zijn verleidelijk om na te denken over de glorieuze zomerbloemen, maar als je geen groenblijvende struiken en bomen hebt, zal je tuin er zes maanden van het jaar erg saai uitzien.

Bij het plannen van de aanplant, beginnen met bomen en groenblijvende struiken om de tuin structuur te geven.

Dan voegt ze toe in de vaste planten. Eenjarigen zijn prachtig voor het vullen van gaten en ik zou niet zonder kosmos, zegt ze. Maar ze wijst erop dat als je wilt een lage onderhoudstuin, dan eenjarigen zijn waarschijnlijk geen goed idee.

In termen van kleurenschema's denkt Polly aan verschillende kleurenschema's voor verschillende seizoenen. De kleuren van de lente verschillen van die van de zomer of herfst.

Of je kunt één kleurthema voor je tuin hebben. Sommige mensen willen een over-arching kleurenschema, zoals groen en wit, of ze houden van paars, zegt ze. Echter, dit ziet er het beste uit als je flexibel blijft en er wat contrast of onverwachte kleuren aan toevoegt. Bijvoorbeeld, als ik een paarse en witte tuin doe, zegt Polly, kan het echt leuk zijn om een paarse popjes oranje toe te voegen om de paarse te compenseren.

Zelfs als je niet verantwoordelijk bent voor al je grenzen, zijn ze een belangrijk element in je tuin. Polly zegt dat wanneer de ruimte beperkt is, zoals in stedelijke tuinen, dan hekken vaak de beste keuze zijn.

Polly zegt dat als je een kleine stedelijke tuin met een hek hebt, verf het donker.

van toonaangevende tuinontwerper, Charlotte Rowe. Donkere kleuren trekken zich terug zodat het minder duidelijk is waar de grens is. En planten en bloemen knallen echt tegen een donkere achtergrond, zegt Polly.

Als je je hek donker schildert, zal het de grens doen verdwijnen en zal het ook planten en bloemen doen ontploffen.

Als je je ook zorgen maakt over privacy, zie dan.

Als je een grotere tuin hebt, dan zijn hagen een echt goede keuze. Niet alleen zien ze er mooi uit, zegt Polly.

En hagen zijn vaak de beste keuze voor het milieu omdat ze zelfs kunnen helpen geluid te dempen of de luchtkwaliteit te verbeteren.

Polly gelooft dat een tuinpad een functie zou moeten hebben. Het zou over de reis door een tuin moeten gaan. Bijvoorbeeld, als je een kantoor aan het eind van je tuin hebt, denk dan na of je er in de winter een goed pad naar toe nodig hebt om te voorkomen dat je schoenen modderig worden als je het gazon oversteekt.

Paden kunnen ook verborgen of gedeeltelijk verborgen zijn. Je kunt ze achter een heg laten lopen, opstapstenen in gazons zetten of zelfs een tijdelijk pad over een gazon maaien in de zomer.

Hoewel het heerlijk is om water toe te voegen aan een tuin en zijn zeer belangrijk voor wilde dieren, is het belangrijk om een paar dingen te onthouden. Ten eerste, waterkenmerken moeten onderhoud krijgen, zegt Polly. Vijvers en mini-ponds hebben ook onderhoud nodig, maar ze zijn minder waarschijnlijk om af te breken als ze geen mechanische onderdelen hebben.

Het is ook belangrijk om veiligheid te overwegen als je heel jonge kinderen hebt. Als er jonge kinderen in de tuin zijn, wil je geen groot open lichaam van water, zegt Polly. Dit komt omdat peuters en baby's kunnen verdrinken in slechts een paar centimeter water.

Moet je tuinverlichting toevoegen aan je tuin?.

Polly zegt dat ze graag tuinverlichting toevoegt, omdat het het zwarte spiegeleffect van de winter elimineert. Je kijkt uit in je tuin op een winteravond en alles wat je kunt zien is je eigen reflectie.

Maar wees er echt mee getemperd, zegt ze. En echt rekening houden met de impact op wilde dieren. Tuinverlichting moet naar beneden kijken of op een timer, zodat het niet op de hele nacht.

U kunt besluiten om te investeren in een tuinontwerper. Dit zal meer kosten, maar vaak betaalt later. Het hebben van een tuinontwerper is een investering, zegt Polly. Maar het kan u later geld besparen in het vermijden van kostbare fouten.

Een van de meest voorkomende tuinontwerp fouten die ik dit jaar heb gezien was rond tuintrappen. Ive bezocht een paar tuinen die werden aangelegd door bouwers zonder gebruik te maken van een tuin ontwerper. De stappen zijn gedaan aan interieur huis proporties, in plaats van tuin stap verhoudingen. Dit maakt ze steil en moeilijk te bereiken zonder een handrail.

hier op wat je moet weten over tuintrappen.

Polly zegt ook dat andere veel voorkomende fouten zijn het leggen van een terras voor een eetruimte die slechts een paar centimeter te klein is, of het maken van grenzen te klein.

Ze legt ook uit dat als je een tuinontwerper een tuin ontwerpt, ze een zeer nauwkeurig kort zullen doen om de landschapsarchitecten te geven. Dit betekent zeer gedetailleerde metingen en specificaties voor materialen.

Dit betekent dat je nauwkeurige citaten krijgt, met minder kans dat het project plotseling te veel halverwege kost of dat je niet het effect krijgt dat je wilde.

De voorfoto van een van Pollys tuinen.

De na foto heeft het tuinontwerp het huis veranderd.

Polly zegt dat het de moeite waard is om te kijken naar tuinontwerpers websites en portefeuilles. Velen van ons hebben een handtekening stijl, zegt ze. Dus kies iemand wiens stijl je wilt. Het is een zeer collaboratief proces. Dus je zult een beetje tijd doorbrengen met hen, dus het is belangrijk dat je voelt dat je kunt krijgen op.

Zoveel hangt af van waar je woont, hoe groot je tuin is en hoe complex het ontwerp is.

Maar makelaars schatten dat een goed ontworpen tuin 10-15% kan toevoegen aan de waarde van je huis. Dus je kunt het de moeite waard vinden om tot ongeveer 10% van je huizen waarde te besteden aan een grote tuin herontwerp.

De tuinontwerpers vergoeding is een percentage van dat meestal tussen ongeveer 8% en 20%. Maar dat is allemaal een zeer ruwe schatting.

Een kleinere tuin kan een hogere ontwerp vergoeding hebben, in termen van een percentage van de totale baan. Dat komt omdat je minder materialen koopt en waarschijnlijk zal betalen voor minder dagen arbeid, maar het ontwerp proces is vaak niet minder ingewikkeld en tijdrovend dan voor een grotere tuin.

Hervamping uw tuin is bijna altijd een grote financiële investering, maar als je weet waarom sommige dingen meer kosten, is het gemakkelijker om te beslissen waar te besparen.

Meer over Pollyanna Wilkinson Garden Design.

Pollyanna Wilkinson Garden Design website.

Naast het feit dat Polly een tuinontwerper is, is Polly ook een influencer. Haar Instagram profiel heeft tips over tuinieren en tuinontwerp, en toont de vooruitgang van sommige van de tuinen die ze ontwerpt.

Polly ontwerpt binnenplaatsen, kleine tuinen, tuinen en grotere commerciële werken. Velen zijn in Londen, Surrey, Kent en het Zuidwesten evenals een aantal grotere nationale en internationale projecten.

Een kleine stedelijke tuin voor het herontwerp.

De tuin na Pollys herontwerpen. De twee terrassen maken het groter. Toch heeft het nu zoveel meer: een eethoek, een buitenkeuken en een zithoek met een open haard.

een gratis wekelijkse e-mail met tuintips, ideeën en inspiratie.

Bespaar tijd, moeite en geld in uw middelgrote tuin.

The Middlesized Garden is een deelnemer aan de Amazon Associates LLC, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel te bieden voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en linking naar Amazon.

3 top tuin privacy tips hoe om uw tuin te laten kijken en voelen meer prive!.

10 gemakkelijke zorg groenblijvende potten voor het hele jaar door impact.

Gemakkelijk zorg groenblijvende potten om interesse en structuur toe te voegen aan uw tuin het hele jaar door. 10+ plantenkeuzes voor groenblijvende bomen, struiken en grassen voor potten.

Ik heb gedebatteerd over de cruciale kwestie van welke kleur mijn schuur te schilderen. Schilderen van uw schuur transformeert uw tuin. En als ik mijn schuur schilder, zal het ook langer duren.

8 stappen naar de lange dunne tuin van uw dromen.

Twee jaar geleden Emma en Mel verhuisden naar een huis in Whitstable met een lange dunne tuin. Zijn open tijdens Whitstable Open Tuinen elk jaar voor de NGS.

Hekken voor privacy 9 geweldige ideeën voor tuin screening.

Hekken voor privacy hoe om uw tuin of achtertuin meer prive, plus nieuwe hekken ideeën uit de 2021 shows. Wat je moet weten om het juiste hek voor uw tuin te kiezen.

De 8 beste perfect-voor-privacy tuin bomen.

De beste tips bij het kiezen van perfect-voor-privacy tuin bomen. Welke bomen te kiezen, waar ze te planten en hoe om uw tuin privé te maken.

© 2021 The Middle-Sized Garden - Gardening Blog.

Ongeautoriseerd gebruik en/of duplicatie van dit materiaal zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de auteur en/of eigenaar van deze sites is strikt verboden. Uittreksels en links kunnen worden gebruikt, mits volledige en duidelijke krediet wordt gegeven aan De Midden-Gesized Tuin met passende en specifieke richting naar de oorspronkelijke inhoud. Foto's van de site kunnen worden gekocht, alstublieft.

Sorry, uw blog kan geen berichten per e-mail delen.

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling.

Voeg aan de potgrond een klein beetje koemest korrels toe, maar doe dit met mate! Omdat de zaailingen nog erg jong zijn moet je uitkijken voor overbemesting.

Wat een leuk verhaal! Ik denk dat je de dadelpalm wel op warme dagen op de zuidkant kunt zetten. Plant in a Box - Trachycarpus Fortunei - Aziatische Waaierpalm - Winterharde palmboom - Pot 21 cm -Hoogte 60-70cm. Laatst heb ik uit nieuwsgierigheid een paar pitten van medjouldadels in de aarde gestoken bij mijn Surinaamse zuurzakboompjes die, in onze huiskamer groeien (ook die zijn zo ontstaan; ik heb de pitten uit de vrucht bewaard tijdens een reis naar Suriname). Eventueel wat ontsmettingsmiddel toevoegen. Wellicht kan het ook zijn dat de palm voeding te kort komt. Maar let er wel op dat buiten problemen met afwatering, potten en kuipen ook voor problemen kunnen zorgen wanneer de temperatuur laag is! Een plant die in de grond staat wordt van bovenaf aangevallen door de vorst, maar een plant in een kuip wordt van alle kanten door de vorst aangevallen!.

Misschien te veel zon? Wie weet hoe het zit qua water en voeding? Moet de kluit nat blijven? Ik geef 1x per week een liter water.

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Voor een mooi en snel resultaat zou je bijvoorbeeld zowel Trachycarpus als Washingtonia tegelijk kunnen zaaien. Wilt u palmzaden kopen in Nederland of een ander land in de EU?. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling.

Wikkel echter nooit noppenfolie om de wortels heen of zelfs om het gedeelte van de plant dat zich boven de aarde bevindt; planten moeten namelijk kunnen ademen en kunnen stikken wanneer u ze afdekt.

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Zoals u al uit het bovengenoemde hebt begrepen, zijn palmen vrij kwetsbaar en hebben speciale aandacht nodig wanneer ze uit zaad worden opgekweekt. De afmetingen van palmzaden varieren enorm. Plaats de zaailing in zijn nieuwe pot met de stam op dezelfde hoogte als in de vorige pot. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost palmbomen kweken

Wij gooien er keukenresten op, waaronder dadelpitten.

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling.

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Je kunt je uiteraard altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief. nl mogen NOOIT zonder toestemming worden overgenomen. Trachycarpus geminisectus zaailing klaar om te groeien. Maar wie weet! Die van mij groeit ook niet heel snel, dus ik denk dat dat jaren gaat duren. Het is Israëlische wetenschappers gelukt om een dadelpalm uit een zaadje te kweken van meer dan 2000 jaar oud!. Wat leuk om te horen dat het is gelukt met je dadelpalm! Heel veel succes. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Zet de bak of pot dus gerust op een donkere plek.

Wat een leuk verhaal! Zo zie je maar, soms ontvang je iets speciaals terug van Moeder Natuur. De succesfactoren zijn: vers zaad, schoon zaad, het goede medium, correcte temperatuur en een goede vochtigheid. en ik denk een paar die beginnen te ontkiemen mabroom dadel pitten. Allereerst is het belangrijk te beslissen of u het liefst een waaier- of een vederpalm wilt. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. verschillende dadel soorten zaden ontkiemd.

(Enkel voor informatie over filiaal Wezep).

We wensen u in ieder geval heel veel kweekplezier!. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Blij dat ik lees dat dat normaal is. Waarschijnlijk is het nu te koud, waardoor je plantje wat moeilijk doet. Onze betrouwbare leveranciers bezorgen uw palmzaden in alle hoeken van Europa, ze worden voordelig en snel bij u thuisbezorgd.

Wat voor soort palm moet ik kopen? Hoe moet ik ervoor zorgen? De laatste jaren hebben wij steeds meer succes gehad in het verzorgen van palmbomen in Europese tuinen.

Ben je op zoek naar een boom die de vorst goed kan verdragen? Dan zijn winterharde palmbomen, zoals de Trachycarpus, de perfecte keus. Vandaag tot mijn grote vreugde en toch enigszins verbaasd dat het gelukt is, zie ik een groen puntje boven de aarde uitkomen. Mijn vraag is of ik haar e-mail adres zou mogen. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

Dadels zijn heerlijke vruchten die je taart zoet maken.

Palmbomen worden gekenmerkt door hun lange, smalle wijd openstaande bladeren.

Trachycarpus Fortunei 20 - 30 cm stamhoogte. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Heel benieuwd hoe ze worden als ze groot zijn. Gebruik de dadels voor een baksel, bijvoorbeeld deze. Hoi, ik woon in Zuid Marokko en eet elke dag 3 dadels. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Het verkort de periode die een grote palm nodig heeft om zich goed op zijn nieuwe plek te vestigen aanzienlijk. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

In Wezep is niet het volledige assortiment beschikbaar.

Hieruit groeit dan of een steeljte het cotyledonary petiole waaruit dan de kiem en de wortels komen. Uw specialist in exotische planten en bomen. Kijk regelmatig of de aarde droog is. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Het zijn nu na 3 mnd sprietjes van ongeveer 10 cm , en krijgen kleine licht kleurige blaadjes. Trachycarpus) geldt dat je deze weg moet zetten bij een temperatuur van 25-30 graden. Plant de zaden apart of met meerdere in een schaal met een paar centimer afstand tussen de zaden. Vervolgens moet u zorgen voor een stabiele, vochtige en warme omgeving. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

Plant in a Box - Chamaerops 'Vulcano' - Winterhard - Dwergpalm - Tuinplant - Pot 19 cm - Hoogte 35-45cm. Denk je dat na jáááren de boom vrucht kan dragen?. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Plaats een zaadje in alle kuiltjes en dek deze vervolgens weer af met de zaaigrond.

Winterharde plamboom - Trachycarpus fortunei 130cm. Bloomique | Cycas 'Revoluta' - Vredespalm per 2 stuks - Binnen- en buitenplant in kwekerspot 12 cm - Hoogte 50 cm. doen het zelfs ontzettend goed in verre, koude streken zoals Noorwegen of Oekraïne! Dus met een beetje aandacht en zorg kunt u die perfecte palmboom voor uw thuisoase vinden. ) En in het najaar/voorjaar zet je de palm weer binnen op een lichte plek. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen