The best petunias: trial results from southeast universities - finegardening

The Best Petunias: Trial Results from Southeast Universities - FineGardening.

The Best Petunias: Trial Results from Southeast Universities.

Deze rassen bewezen consequent dat ze robuuster zijn met langere en meer indrukwekkende bloei.

Tidal Wave® Silver petunia is een topper met een langdurige kleur.

Inheemse Alternatieven voor Hostas (That Are Deer Resistant).

Tour een Verzamelaars Tuin gevuld met kunstige plantencombinaties.

Gereedschappen om Garden Chores Gemakkelijker te maken tijdens de zomervakantie.

Mijn tuin is niet zwaar beplant met bloei.

Ik focus meer op bomen, struiken, en kruidachtige vaste planten. Echter, ik kan het niet weerstaan toevoegen van kleur aan mijn.

en het vullen van lege vlekken in mijn meerjarige grens met eenjarigen. Dus als ik ga planten een jaarlijkse, het moet uitvoeren. Ik zoek iets dat bloemen bijna non-stop en isnt overly fussy. Zijn moeilijk te ontkennen hybride petunias (.

Het zijn stoere, droogte-tolerante, bloeiende machines. Als je gaat planten een jaarlijkse, petunia's zijn een goede keuze.

Maar welke petunia is het beste? Veel universiteiten in het zuidoosten, waaronder de Universiteit van Georgia, North Carolina State University, en de Universiteit van Tennessee.

allerlei jaarlijkse planten, met inbegrip van petunia's. Nou, de gegevens zijn in, en ik wilde gezamenlijke resultaten van deze universiteiten in onze regio delen. Alle petunia's die op de top van de trial resultaten zijn ontwikkeld door of op de markt gebracht door specifieke bedrijven in de industrie. Deze bevindingen zijn niet beïnvloed door een van deze bedrijven. Ik ben gewoon delen van de resultaten van onafhankelijke tests gedaan door universiteiten. Je hebt misschien niet gehoord van een aantal van deze bedrijven namen. Ze zijn vaak de leveranciers van retail kwekers.

petunia mag dan lichtroze bloemen hebben, maar ze knallen nog steeds in een container of in het landschap.

Bekend als zelfreinigend en zeer bloemrijk, de Supertunia.

serie petunia's van de Proven Winners planten merk hebben veel goede keuzes. Bewezen Winnaars lijsten deze petunia's op drie verschillende manieren.

zijn korter en zijn geweldig voor landschap bedden of morsen uit een container. De petunia's vermeld in de Vista.

series zijn groter, krachtig, en hebben een wolkachtige heuvelachtige gewoonte.

zijn duidelijk kleiner; terwijl nog steeds heuvelen, ze morsen en cascade. Ze gedijen aan de rand van bedden of in containers en hebben kleinere bloemen. Er zijn tientallen verschillende petunia cultivars in deze serie. Als ik moest kiezen een uit de serie, het zou zijn.

Dit is een winnaar jaar in het jaar in proeven en in mijn tuin. Voor mij, het is precies de juiste schaduw van roze die perfect paren met andere eenjarigen. Ik wilde bovendien delen andere top regionale picks voor u uit de serie:.

BBTUN22503) heeft fuchsia-en-witte bloemblaadjes met een stropdas-dye effect.

USTUNJ1901) heeft donker paars en wit gestreepte bloemen.

USTUNJ2401] heeft dezelfde gestreepte bloemen maar met lichtroze en wit.

Electric beschrijft zeker de levendig heldere bloemen van Durabloom.

series van Dümmen Oranje heeft een van de beste paarse petunia's.

Dümmen Oranje heeft een gek aantal petunia offers voor het publiek. Ze hebben de envelop geduwd als het op nieuw aankomt.

Deze plant komt uit een reeks van petunia's die onderling specifieke hybriden zijn. Met deze plant, word je helder, levendig.

bloemen, een mooie vertakking structuur met een verspreiding gewoonte, en goede algehele duurzaamheid.

Zilver petunia's hebben een zeer unieke kleur, met een aantal bloemen die magenta-roze zijn en sommige die wit zijn.

Petunia's van Ball Tuiniers familie van bedrijven draaien hoofden.

PAS3186), die in 1995 debuteerde, was een ware doorbraak in het tuinieren. Vreemd genoeg werd deze petunia ontdekt door een Japans bierbedrijf.

merk is een merk dat tuinders al jaren kennen. Innovatie in petunia's gaat door via Ball Tuinbouwbedrijven diverse plantenfokkerijbedrijven. Een van de top petunia's op de lijst van recente proeven is.

Ik sloeg deze petunia uit andere top trial performers vanwege zijn unieke wit-roze-zilver kleur en de algehele kracht. Bovendien, deze petunia werd vereerd als een All-America Selecties Winnaar voor uitstekende prestaties en langdurige kleur. Veel van de rassen in Ball FloraPlants ColorRush serie van petunia's ook zeer goed deed in proeven. Hieronder is een aanvullende lijst van petunia's die goed uitgevoerd in het zuidoosten van verschillende Ballen Tuinbouwbedrijven.

KleurRush Rood heeft prachtige donkerrode bloemen waarvan de kleur zelfs na een regenbui vasthoudt.

PAS1302763) is vergelijkbaar met KleurRush Rood met donkerrode bloemen, maar deze hebben een magenta tint.

PAS91421) heeft de donkerste rode bloemen van allen.

Het paars-wit-gestreepte patroon van Surfinia.

Paarse Hart petunia laat het lijken alsof er vijf paarse harten in de kruising van de bloemblaadjes zitten.

Suntory Bloemen heeft een van de beste twee-toons petunia's.

Suntory is een groot, divers gezelschap.

petunia's en werd verkocht in Europa in het begin van de jaren negentig. Toevallig, net als de Wave.

petunia's, dit werd geleid door een Japans bedrijf dat zich richt op alcoholproductie. Er zijn veel petunia's nu in deze serie. Een van de top performers in de recente proeven was.

Dit is een magenta-en-witte pinwheel-flower petunia die goed heeft gedaan in het zuidoosten, vooral in containers. Dit is een extreem snel groeiende petunia met een dichte, overvloedige bloei.

zo hard, in feite, dat ik heb gezien planten rebound zelfs nadat containers zijn achtergelaten om bot droog te gaan. Echter, er zijn een paar dingen te weten. Petunia's zoals volle zon, ze dont graag zijn.

Probeer te voorkomen dat het planten van petunia's op dezelfde plek elk jaar om ziekte te voorkomen. Water petunia's alleen wanneer de grond is begonnen uit te drogen. Bij het drenken, Ik probeer te voorkomen dat het krijgen van bladeren en bloemen nat. Dit wordt bereikt door het zetten van een waterstok onder het blad onder lage druk. In het midden van het groeiseizoen, geef petunia's een kapsel. Dit houdt planten op zoek naar hun best later in het seizoen.

van uw keuze op petunia's ongeveer een keer per maand om ze sterk te houden (meer in containers). Het kiezen van een goede petunia variëteit die een bewezen performer is in het zuidoosten is belangrijk. De lijst die hier is een goede. Echter, wees niet bang om af te gaan script en probeer een nieuwe variëteit die je opvalt.

Voor meer over topperformante eenjarigen, check out:.

Lets Argue About Plants: Annuals Worth Your Money.

Andy Pulte is een faculteitslid op de afdeling plantenwetenschappen aan de Universiteit van Tennessee.

Krijg onze laatste tips, how-to artikelen, en instructievideo's verzonden naar uw inbox.

Log in of creëer een account om een commentaar te plaatsen.

De beste zwartoog Susans voor het zuidoosten.

Onverslaanbare heet en koel jaarlijkse Combos voor het zuidoosten.

Eriophyid Mites: What Them are and How to Control Them in the Home Garden.

Als je ooit met rozetziekte hebt gevochten of vreemde bladvervormingen tegenkwam, moet je zorgen maken over eriofyide mijten, ook wel galmijten genoemd. Ik vind de juxtapositie van hun.

De Beste Petunia's: Proefresultaten van Zuidoost-Universiteiten.

Mijn tuin is niet zwaar beplant met bloeiende eenjarigen. Ik focus meer op bomen, struiken, en kruidachtige vaste planten. Echter, ik kan niet weerstaan het toevoegen van kleur aan mijn containers en vullen leeg.

Vandaag waren op weg naar Schotland om te bezoeken met Pat Colston. We wonen in Perthshire, ongeveer 12 mijl van de oostkust van Schotland op een hoogte van 143m.

Terug in mei, Fijne Tuinieren toegewijd aan het plannen en planten van een tuin voor Karen, een spoedeisende afdeling verpleegkundige. Het was een kleine manier om te zeggen dank u voor de inspanningen.

2020 BESTE VAN FINE GARDENING ARCHIVE (USB).

Hoe te veranderen Hydrangea Kleur: pH Isnt de enige factor.

naar Hosta, of niet naar Hosta? Dat is de vraag van de Editor.

gokken op tulpen › Brief van de Editor.

Potentieel bronnen van problemen voor uw Japanse esdoorn.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google.

Dit zal de recepten en artikelen die u hebt opgeslagen niet verwijderen, alleen de lijst.

U moet een geregistreerde gebruiker zijn om toegang te krijgen tot deze functie.

Deze functie is tijdelijk uitgeschakeld tijdens de beta-site preview.

Weet u zeker dat u uw notities voor dit recept wilt verwijderen?.

en krijgen toegang tot AL onze regionale inhoud, plus de rest van de contentbibliotheek alleen voor leden.

We hopen dat je genoten hebt van je gratis artikelen. Om te blijven lezen, word je lid vandaag.

Krijg volledige site toegang tot deskundig advies, regionale inhoud, en meer, plus het gedrukte magazine.

(Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Als u een hoge grondwaterstand hebt, of kleigrond in de tuin hebt , kunt u de winterharde palm helpen door gaten te boren in het plantgat en hier  grof grind of hydrokorrels in te storten.

is nu het meest geschikt voor palmen? In zijn algemeenheid kunnen we stellen dat de meeste palmen liever een lichte dan een zware grondsoort hebben. als hij in een pot staat moet de plant misschien verpot worden. We zijn verhuisd en heel blij met 2 palmbomen in de tuin. Zeep en spiritus oplossen in een ruime hoeveelheid water (20 gram zachte zeep, 10 gram spiritus op 1 liter water). Specialist in Mediterrane bomen en planten. Deze winterharde palmen liggen soms al een maand op de boot in het donker zonder water en zonder goed wortelgestel. Het verpotten van de palmen gebeurt in het voorjaar (eind april, begin mei), zodat de wortels gedurende de zomer weer aan kunnen groeien. Onderhoud en verzorging palmbomen - Palma Verde Exoten V.

Enig idee wat hier de oorzaak (en oplossing) voor zou kunnen zijn?.

De bladeren van palmen kunnen lichtgeel worden, terwijl de bladaanzet langs de stengel wel groen is. U kunt ons voor de zekerheid een foto sturen (info[a]palmaverde. Vervolgens jaarlijks de wortels van de plant op 50 cm uit de stam doorsteken aan één zijde en het volgende jaar de andere zijde. Gelukkig hoeft u geen gif te gebruiken om ongedierte te verwijderen. Indien u de bloem beu bent kunt u die gewoon bij de stam afknippen. uit zaad of zaailing opgekweekt, of u heeft uw prachtige Trachycarpus wagnerianus (Windmill palm) ontvangen en in de tuin geplant. Echter een plant die graag in de zon staat ook zoveel mogelijk daar plaatsen. De meest voor de hand liggende indeling van.

Kunnen we de groei stoppen? Alvast bedankt voor uw reactie!.

Ligging op het zuiden is optimaal. Er is wel een middel voor te krijgen om deze te bestrijden. Het gevaar zit hem in de eerste half jaar, daarna gaan ze het wel redden met de nodige zorg. Stagnerende waterafvoer of teveel water is namelijk altijd schadelijk voor de wortels: er ontstaat zuurstofgebrek, de wortels verstikken en rotten vervolgens weg. Het kan er uitzien alsof het is verrot (in het ergste geval trekt u het er zo vanaf als u het naar boven tilt), Dit kan een aantal oorzaken hebben:.

Wij raden wel af om de winterharde palm zelf in te pakken met noppenplastic.

Het beste doet u dit niet midden in de zomer, maar liever in de nazomer of vroege voorjaar. Als u minimaal 50 cm van de stam wegblijft met het uitgraven dan heeft de plant voldoende kluit en wortel. Aanbevolen ter ondersteuning van de verzorging. Wij hebben 6 palmen doen het voortreffelijk maar bij 1 komt er onder bij de stam een nieuwe palm uit miet ik die laten groeien of afknippen. Kan mn een palmboom trager laten groeien?.

In de winter heeft de plant hiervan nog bescherming tegen de koude.

Is deze vrees gegrond of is er nog hoop en moeten we geduld hebben.

als de palm gele bladeren heeft deze snoeien of wachten als er een nieuwe is. Beide exemplaren (zowel die vorig jaar is aangeplant als de nieuw aangeplante) vormen nu speren die uiteindelijk voordat ze uitvouwen compleet verdorren en uiteindelijk bruin worden. jute, oude lakens, dennentakken of rietmatten. Hoop dat iemand hier ervaring mee heeft en dit met mij wilt delen. Dit verschijnsel is een gevolg van ijzergebrek. Deze zijn uitgekomen en verliest nu zijn gele zaden. Uw palm voeding geven: Wanneer en hoe geeft u uw palm voedsel.

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag.

Dit heeft allerlei ziekten en plagen tot gevolg. Wat betreft de algemene compost; tegenwoordig gaat men er van uit dat als we de grond te dicht bij de wortelkluit verrijken, de wortels lui worden en zich niet ontwikkelen. Het is aan te bevelen om uw palm van eind oktober tot half april op een koele droge plek met voldoende licht te plaatsen, of de palm bij een langdurige vorstperiode van -6 C of kouder in te pakken met bijvoorbeeld een lichtslang. Hieraan gaat de palmboom niet ten onder en bestrijding is simpel. Wij willen een aantal van die palmen gaan verwijderen. Nadat de boom is geplant, gedurende de eerste weken 2-3 x per week rijkelijk bewateren. het mogelijk kapot waaien van blad. Dit werkt mechanisch en dus niet chemisch. Zo wordt het water vastgehouden en langzaam naar de wortels afgevoerd, waardoor de aarde om de wortels heen niet drassig wordt.

wat kunnen we nu doen om de palm op te laten knappen? is er bepaalde voeding wat we kunnen geven? sowieso hebben we nog nooit voeding gegeven.

Er wordt regelmatig aan ons gevraagd hoeveel voeding een palmboom moet krijgen. In de regel kiemen de zaden bij warm weer binnen 2 maanden. In de natuur zullen verschillende dieren deze haren gebruiken voor hun nest. Deze bestrijdingsmiddelen zijn tegen verschillende soorten luis, witte vlieg etc. Het oude lelijke blad kunt u gedurende het gehele jaar wanneer het u blieft snoeien. Kunt u mij vertellen in welke periode ik de bloem (stelen) kan snoeien. Binnen 4 uur waren de palmen eruit en weer in de grond. In het vrije veld zakt overtollig regenwater bijvoorbeeld ongehinderd weg naar de ondergrond. De nieuwe pot mag maar iets groter zijn dan de oude.

Bij uw verkooppunt zijn speciale zakken palmgrond te koop, deze vormen een goede basis met betrekking tot de voedingsbodem.

Verpotten naar een kuip met goed doorlatende potgrond. heeft meerdere functies te vervullen. container-order-button > span'). Dit op de luizen sproeien, waardoor ze sterven. In Wezep is niet het volledige assortiment beschikbaar. Hoeveel zon is goed voor de palm? Plaats hem op een zonnige- of half-schaduwrijke plaats, dan is het altijd goed. En halen de vruchten niet alle kracht uit de palm in de winter?.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost palmboom verzorging

Geef je nieuwe verlanglijst hieronder een naam.

Maatregelen ter verificatie van klantenreviews.

De rest van de palmen zijn mooi groen. Dit zal gezien de grote hoogte binnenkort niet meer mogelijk zijn. Als u gewone standaard potgrond gebruikt, doet u er goed aan om er 25% klei aan toe te voegen en eventueel 10% rivierzand of brekerzand ( maar geen metselzand ). Hoe en wanneer u dit het beste kunt doen, leest u. Hoe krachtiger de palmbladeren zijn (Chamearops humilis en Trachycarpus fortunei ) des te meer behoefte er is aan voedzame aarde. Wij hebben afgelopen juni 2 palmbomen gekocht. Het grootste deel van de ongeveer 3500.

palmboom kan wel tot 12 meter hoog worden en de stam is bedekt met een dikke bos haren.

Bekijk ook eens de andere nuttige verzorgingstips:. Wat kan ik het beste met vooral de trossen besjes doen. Graag geven wij advies bij het aanschaffen van een Trachycarpus fortunei palmboom, of andere soort palmboom, exoot of olijfboom. nl), dan weten we wat voor soort palm het is. Het is wel normaal dat het oude blad van de palm nu afsterft, als er maar weer nieuw blad komt vanuit de kern. Ook als de bladeren lelijk en geel geworden zijn, kunt u ze rustig helemaal wegsnijden. Wij raden sterk het gebruik van de Fertometer aan; een apparaat waarmee u het voedselgehalte in de plantenpot of kuip kunt bepalen. Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen. Deze zaden zijn meestal eind oktober/november rijp, als ze zwart gekleurd zijn kunt u ze plukken en verder droog opbergen.

schimmel of bacteriële infectie: dit kan zomaar zonder reden optreden, maar wanneer uw plant gezond en sterk is gebeurt dit minder snel.

' + iNewStaffelPrice; ePriceElement. Hieronder volgt een snelle gids voor het oplossen van problemen:. Uw specialist in exotische planten en bomen. U doet er tevens goed aan om hem rijkelijk te bewateren en regelmatig te benevelen.

Deze Trachycarpus fortunei palmbomen hebben een lange dunne bladstelen en dunne stammen met een slecht wortelgestel.

Deze kunnen verbrand zijn door teveel bemesting. Ik heb 3 nog redelijke kleine palmen in de tuin staan. Deze Chinese winterharde palmboom heeft mooie waaiervormige bladeren en wordt  inmiddels wereldwijd gekweekt. Er zijn sprays te koop waarmee uw plant kunt behandelen. Dit betekent dat ze allemaal temperaturen beneden het vriespunt overleven.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen