Bekijk hun website om meer te weten te komen over de vele facetten van deze organisatie

Tuinieren Know How Sponsoring: Achtertuin Telers.

In het kleine historische stadje Gloucester, Massachusetts, worden honderden tuinbedden beheerd door programmadirecteur Corinne Lippie samen met meer dan tweehonderd vrijwilligers in de non-profit organisatie.

Gardening Know How koos hen voor een sponsorschap in 2020 op basis van Corinnes specifieke verzoek om financiering voor bewegwijzering.

Gloucester heeft een grote immigrantenbevolking, van wie velen naar deze stad zijn verhuisd vanuit een meer landelijke omgeving. Corinne vertelt over een familie uit Egypte die in hun thuisland de beschikking hadden over enkele hectaren land om landbouw te bedrijven. Nu wonen ze in een van de lage-inkomenswijken van de stad met minimale toegang tot bruikbare buitenruimte. In 2017 veranderde Backyard Growers een braakliggend stuk grond in een gemeenschappelijke tuin, een welkome zegen voor hen en vele andere gezinnen die daar wonen.

De behoefte aan bewegwijzering wordt duidelijker als je het bereik en de reikwijdte van dit ongelooflijke programma begrijpt.

De borden die door Backyard Growers bij hun gemeenschapstuinen worden geplaatst bieden tuinbouwinstructies, maar ze zijn ook bedoeld om een breed scala van mensen die veel verschillende talen spreken te verwelkomen.

Eén buurt heeft bijvoorbeeld 60 wooneenheden, waarvan een groeiend percentage wordt bewoond door immigranten- en vluchtelingengezinnen. Er worden hier minstens acht verschillende talen gesproken: Engels, Spaans, Portugees, Italiaans, Vietnamees, Arabisch, Haïtiaans Creools, en verschillende Afrikaanse talen.

Naast hulp, ondersteuning en informatie biedt Backyard Growers coaching op het gebied van kleinschalig tuinieren. Met deze hulp zijn gezinnen uit andere landen in staat om voedsel te verbouwen dat cultureel relevanter en vertrouwder is.

De organisatie werd in 2010 opgericht rond de eetkamertafel van Lara Lepionkas. Sindsdien heeft Backyard Growers meer dan 400 verhoogde tuinbedden aangelegd in Gloucester, waardoor niet alleen fysieke ruimtes beschikbaar zijn, maar ook de middelen en training voor kinderen, gezinnen en senioren met een laag tot modaal inkomen om hun eigen voedsel te verbouwen. Het programma illustreert hoe gemeenschappelijk tuinieren en onderwijs mensen van alle leeftijden met elkaar verbindt.

Veel van de kinderen van deze stad zijn nu uitgegroeid tot fervente tuiniers. Als volwassenen blijven zij voedsel verbouwen voor gezinnen in hun buurt, terwijl hun eigen kinderen tegelijkertijd leren om naast hen te tuinieren. Een groot aantal Gloucester gezinnen zijn nu multigeneratie tuiniers, met tieners, ouders en grootouders die een verhoogd bed delen voor familievoedsel. Maar, gemeenschappelijk tuinieren is slechts een deel van dit verhaal.

Verfijnd en verbeterd in bijna 10 jaar, schoolactiviteiten ondersteund door.

met kenmerkende kleuterschool steensoep programma's, basisschool Salade Dagen.

Daarnaast zijn er leuke programma's voor middelbare scholieren waarbij maïs wordt verbouwd voor popcorn en tarwe voor het bakken van brood. De tarwe programma's brood bakken component werd online verstrekt aan studenten tijdens de pandemie.

Elk jaar bieden deze programma's 100% van de leerlingen van Gloucesters, van de kleuterschool tot en met de zevende klas, directe praktijkervaring in schooltuinen. Meer dan 2.000 leerlingen per jaar krijgen de voordelen van tuinonderwijs. Elke school in Gloucester heeft ten minste vijf tuinbedden, en sommige hebben er meer, afhankelijk van de grootte van de school. Het voedsel dat door de leerlingen in de schooltuinen wordt verbouwd, komt terug in de cafetaria's zodat de leerlingen het kunnen consumeren.

Deze vroege ervaringen op schoolleeftijd hebben hun weg gevonden in het leven van duizenden kinderen, die nationale prijzen hebben gewonnen en die opgroeien en de tuintraditie voortzetten in hun eigen gezinnen.

Naast het beheer van gemeenschaps- en schooltuinen is Backyard Growers ook betrokken bij de coördinatie van een tuin van een voedselbank en een tuin van een daklozenopvang, die beide dagelijks maaltijden serveren.

Ze hebben ADA toegankelijke tuinbedden voor senioren geïmplementeerd. Ze werven fondsen om mensen te helpen hun eigen achtertuin aan te leggen door middel van donaties van zaailingen, zaden en mentorschap. Daarbij hoort een verplichte training in vierkante-voet-tuinieren. Alle tuiniers tekenen een overeenkomst dat ze geen chemicaliën zullen gebruiken.

Dit voorjaar lanceerde Backyard Growers een GrowBag Garden programma, waarbij op maat gemaakte vilten kweekzakken werden verstrekt aan duizend mensen die geld, tijd en/of tuinruimte tekort kwamen. De zakken werden geleverd met aarde, zaailingen en training, waardoor het programma mensen kan bedienen die ze anders misschien niet hadden bereikt vanwege traditionele barrières zoals gebrek aan huiseigendom of toegang tot een gemeenschappelijke tuin. Bekijk hun website om meer te weten te komen over de vele facetten van deze organisatie. Ambitieus en zeer succesvol, Backyard Growers is een enorme zegen voor een kleine stad als Gloucester. Toegewijde mensen zoals Corinne Lippie en haar team zorgen voor de ruggengraat van vrijgevigheid en medeleven waardoor de organisatie blijft groeien en alles en iedereen die ermee in aanraking komt, verbetert.

Meer informatie over het GKH School en Gemeenschap Tuin Sponsor Programma.

Elk jaar reikt Gardening Know How $1,000 uit aan 20 verschillende, zorgvuldig geselecteerde tuinprojecten in de Verenigde Staten en Canada. Als uw buurt- of schooltuin een groeiende, onvervulde behoefte heeft aan meer grond, zaden, meststoffen, bouwmaterialen, of zelfs alleen maar hulp om uw programma bekend te maken, dan zijn wij bereid om u te helpen deze behoefte te vervullen. Nu overal gemeenschapstuinen en schooltuinprogramma's worden opgezet, dragen wij graag ons steentje bij om te helpen.

Gardening Know How heeft, samen met de gulle sponsors van de Gardening Know How websites, dit programma opgezet om tuinprojecten zoals dat van u aan te moedigen en te ondersteunen. De aanvraagperiode voor 2021 sponsoring is nu aan de gang.

De inschrijvingstermijn sluit op zondag 31 oktober 2021 aan het einde van de dag.

De essentiële gids voor het telen van heerlijke tomaten.

Of je nu voor het eerst tomaten kweekt of een meester-tuinder bent, of je nu uit zaad kweekt of zaailingen, wij beloven je dat ons tomaten eBook het enige gereedschap is dat je nodig hebt om jaar in jaar uit heerlijke tomaten te kweken (oké, misschien niet de.

We hebben elke stap van het proces voor je uitgestippeld in één compleet, makkelijk te lezen boek. En het beste is dat het helemaal GRATIS is! Klik op de knop hieronder en download het vandaag nog!

Cilantro kweken uit zaad in mijn kruidentuin.

Veelgestelde vragen

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen